شماره ۲۸۴ ــ یکشنبه ۹ بهمن ۱۴۰۱
اجتماعی
۰۶ آذر ۱۴۰۱
این روزها بسیاری از شهرهای کشور «صحنه اعتراضات» یا بهعبارتی «صحنه رویارویی» است. در تصاویر، اخبار و ویدئوهای پرتعدادی که در شبکههای اجتماعی و حتی رسانههای رسمی از صحنههای رویارویی معترضین با نیروهای امنیتی منتشر میشود و در خیابانها و کوی و برزن اغلب شهرها و گاهی روستاها شاهدش هستیم؛ آنچه بیش از هر عاملی رعبانگیز جلوه میکند، خشم و نفرت و خشونت فزاینده است. ظاهرا مصالحهای هم در کار نیست. این باور معترضین که حاکمیت صدایشان را نمیشنود و بر مطالباتشان وقعی نمینهد و نیز شیوههای قهری نیروهای امنیتی خشم و نفرت عمیقی را در جامعه تزریق کرده است که البته شرارههای آن به خود آنها نیز اصابت میکند. خشمی که تبعاتش برای معترضان کف خیابان بهشکلی و برای جمعیت خاکستری در ظاهر بیصدا بهشکل دیگری خودنمایی خواهد کرد.
۲۲ آبان ۱۴۰۱
دکتر حسین راغفر، اقتصاددان و استاد دانشگاه الزهراست که در گفتوگو با «آرمان ملی» به مهمترین دلایل اعتراضات اخیر در کشور پرداخته است. راغفر مهمترین دلیل اعتراضات اخیر را عدم پاسخگویی به مطالبات صنفی و تبدیل آن به اعتراضات سیاسی میداند و معتقد است: «کاهش ارزش پول ملی در سه دهه گذشته بهمراتب بیشتر از کاهش ارزش پول ملی در کشورهای جنگزده مانند سوریه، عراق و یمن بوده است.
۲۷ شهریور ۱۴۰۱
اکنون وقت آنست که نهادهای انتظامی، نظامی، امنیتی و قضایی بهجای توجیه این رفتارهای وقیحانه به این پرسشها پاسخ بدهند که: مو و روسری زنان و دختران اولویت کاری آنهاست یا فسادها و بلاهایی که فرادستان بر سر مردم و مملکت میآورند؟
۰۲ مرداد ۱۴۰۱
این دستاورد مبارزاتی میتواند درس بزرگی نیز برای کسانی داشته باشد که خود را چپ میپندارند و به دلیل ضعف بنیه نظری و تحلیلی، سادهاندیشانه و ناتوان از درک دیالکتیک و ارتباط متقابل بین مبارزه طبقاتی و دموکراتیک در کشور با صفبندیها و مسائل ژئوپالیتیک منطقهای و جهانی، تصور میکنند که توسعه جنبش کارگری و دموکراتیک، از آنجا که دولت را با چالشهای جدی مواجه میکند، ممکن است به تضعیف دولت در مسائل منطقهای و جهانی در شرایط زایمان جهان چندقطبی در برابر جهان تکقطبی تحت سیطره آمریکا بیانجامد و در تعارض با منافع ملی قرار گیرد و از این منظر نهتنها از مبارزات حقطلبانه بازنشستگان کشور حمایت نکردند، بلکه کوشیدند تا اعتراضات و مطالبات حقطلبانه و قانونی بازنشستگان را نوعی همگامی با نئولیبرالهای دولت قبلی و اصلاحطلبان در برابر دولت به اصطلاح «انقلابی» جدید نشان دهند.
۱۹ تیر ۱۴۰۱
در خردادماه، فاصله تورم ماهانه دهکها به بیش از ۱۱ درصد و فاصله تورم سالانه دو دهک بالا و پایین به حدود ۴/۴ درصد رسید. هرچند فاصله تورم سالانه دهکها یک درصد افزایش یافته اما نگاهی عمیقتر به ترکیب این اعداد نشان میدهد که آزادسازیهای اخیر و حذف ارز ترجیحی که ابتدا بر سبد خوراکیها و به تبع آن بر نرخ دیگر کالاها و خدمات اثر گذاشته، بیشترین اثر را بر دهکهای فرودست و بهطور مشخص پایینترین دهک درآمدی داشته است و تثبیت و اثرگذاری کامل این سیاستها در دومین ماه از اجرا یعنی خرداد، باعث شده که فاصله عمیقی بین تورم ماهانه دو دهک پُربرخوردار و کم برخوردار کشور بهوجود بیاید.
صفحهها
تازهها در کتابخانه مهر
هوشنگ ابتهاج (ه. ا. سایه)
هوشنگ ابتهاج (ه. ا. سایه)
هوشنگ ابتهاج (ه. ا. سایه)
هوشنگ ابتهاج (ه. ا. سایه)
هوشنگ ابتهاج (ه. ا. سایه)
هوشنگ ابتهاج (ه. ا. سایه)
Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by
WeebPal.